Hoe Gen-Z Tribute Toral opnieuw heeft ontdekt

Hoe Gen-Z Tribute Toral opnieuw heeft ontdekt

Raul scoorde een penaltydoelpunt tegen.

Espanyol waardoor het 200 La Liga-doelpunten werd bij een elitegroep spelers die 200 en meer hebben gescoord, waaronder ex Real-sterren, Hugo Sanchez en Alfredo Di Stefano.

De “koning van Spanje” zoals ik hem graag noem, is de 5e hoogste doelpuntenmaker ooit in La Liga en hij heeft 52 doelpunten nodig om altijd doelpuntenmaker te zijn.

Het is de vraag of hij ooit deze eer zou bereiken, aangezien hij nu 30 jaar oud is en hij niet beter wordt.

Sommigen zullen zeggen dat hij terug is op zijn best omdat hij een goed seizoen heeft, maar als de waarheid wordt verteld dat hij een piek heeft bereikt en op dit moment is hij gewoon de beste die hij niet kan terug naar zijn beste.

Hij heeft 3 verspilde jaren achter de rug waarin ik het gevoel heb dat hij nu gemakkelijk de hoogste doelpuntenmaker van de competitie zou zijn geweest, zo niet voor die periode.

Zijn problemen lijken te beginnen met de obsessie van Real Madrid-presidenten met de zogenaamde galaticos. Een term die wordt gebruikt om voetbalspelers te beschrijven met een enorme populariteit en marketingvermogen.

Dit was prima met de acquisities van Luis Figo en Zinedine Zidane omdat ze altijd de bal op de grond speelden en meer afhankelijk waren van vaardigheid dan tempo, wat prima was met Raul.

Tegen de tijd dat Ronaldo en vervolgens David Beckham werden gekocht, veranderde Real’s speelstijl, waarbij Beckham altijd op zoek was naar de lange, nauwkeurige trappen die geschikt waren voor de meer atletische en snelle Ronaldo dan Raul. Raul merkte dat hij deel uitmaakte van een tandwiel om Ronaldo te voeden in plaats van in een systeem dat bij zijn speelstijl paste.

Er werd beweerd dat hij verliefd werd op het spel en zijn schadelijke kniebanden hielpen ook niet zijn humeur. Al met al was het een slechte tijd in Madrid met meldingen van 2 kampen.

Raul, Guti, Michel Salgado en anderen zeiden dat ze in 1 zaten en Roberto Carlos.

Ronaldo, Robinho en anderen zeiden dat ze in de andere zaten, hoewel Carlos vriendelijker was tegenover het Raul-kamp dan Ronaldo.

De komst van Fabio Capello en het daaropvolgende vertrek van Ronaldo hielpen de spanning in Real Madrid te verlichten voor zover Raul te maken had en hij leek zijn eetlust voor de wedstrijd terug te krijgen.

Het is geen toeval dat dit seizoen met Raul speelt waar hij wil en vooral alleen Ruud Van Nistlerooy ondersteunt dat zijn doeloutput weer is verbeterd omdat vorig seizoen onder Fabio Capello, hoewel zijn conditie verbeterde, hij ver van het doel van de tegenstander werd gespeeld zoals het was op het middenveld of in de vleugels.

Er is in het verleden gezegd en zelfs Guillem Ballague, de Spaanse voetbaldeskundige van Sky Sports, verklaarde dat Raul een speler is die in geen enkele hoedanigheid een perfecte 10 is, omdat hij voelde dat Raul niet kon dribbelen, niet over een hoog tempo beschikte of zijn rechter voet.

Ik heb dit allemaal eerder gehoord tegen Raul dat hij niet uitblonk met een bepaald kenmerk, maar ik ben het er niet mee eens.

Op zijn best en dat was voordat Alex Ferguson de kibosh op zijn carrière zette door hem de beste speler ter wereld te noemen nadat hij Manchester United had verscheurd; hij was de meest intelligente spits ter wereld omdat hij een computer voor de hersenen leek te hebben.

Hij wist instinctief wanneer hij een doelman moest lobben of wanneer hij om hem heen moest en hij had echt de Europese voetballer van het jaar bij talloze gelegenheden moeten winnen. Immers, als Michael Owen een dergelijke prijs kan krijgen, dan zou Raul dat ook moeten doen.

Hij is misschien niet gezegend met een zinderend tempo en eerlijk gezegd begrijp ik de obsessie van sommige mensen met pacy-spelers niet, maar hij was een geweldige speler toen hij op zijn best was.

Hij kon langs tegenstanders op een 1 op 1 basis dribbelen evenveel als elke spits en zijn 1e aanraking was beter dan elke spits die er was behalve Alessandro Del Piero van Juventus.

Misschien kon hij niet voorbij 3 of 4 tegenstanders gaan en in tegenstelling tot spelers zoals Thierry Henry, kon hij de ruimte die hem geboden was niet benutten vanwege zijn gebrek aan snelle snelheid, maar in tegenstelling tot Henry kon hij een beetje ruimte benutten die hem geboden werd omdat hij een sixpence kon inschakelen en iets uit het niets laten gebeuren.

Hij is de hoogste doelpuntenmaker ooit in de Champions League met 61 doelpunten en de hoogste doelpuntenmaker van zijn land met 44 doelpunten in 102 wedstrijden.

Hij wordt alom gerespecteerd in Spanje en ik denk dat de hele voetbalgemeenschap een van de beste, zo niet de beste Spaanse speler aller tijden is.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *