Hoe de tweede taal je gelukkig kan maken

Hoe de tweede taal je gelukkig kan maken

In “Linguistics Today” van Keith Brown (Fontana Publications 1984) definieert.

Brown taal als “de meest geavanceerde en veelzijdige middelen die voor mensen beschikbaar zijn voor de communicatie van betekenis.” Er is geen twijfel mogelijk over het belang van taal, althans van onze eigen moedertaal.

Maar waarom een tweede taal leren?

Het is natuurlijk duidelijk dat er situaties kunnen zijn waarin u zich verplicht ziet een andere taal te leren. Bijvoorbeeld: u moet misschien, of u kunt ervoor kiezen, om te verhuizen naar een andere regio die een ander taalsysteem gebruikt of om een andere reden vindt u het nodig om met anderen te communiceren in een taal die u niet kent , zelfs binnen uw eigen regio.

Het doel van dit artikel is echter om de voordelen van het leren van een tweede taal te bespreken, ongeacht de basisbehoefte om in die taal te communiceren.

Recent onderzoek naar taal en het leren van talen ontwikkelt zich voortdurend en er worden nieuwe gegevens gepubliceerd die de neurologische voordelen van taalleunend voor de hersenen verklaren.

Maakt grijze stof uit?

Onderzoekers in Groot-Brittannië hebben in de hersenen een verband gevonden tussen taalleer en grijze massa. Volgens wetenschappers van het University College in Londen verhoogt het leren van een tweede taal de grijze massa in de hersenen.

(Dr. Andrea Mechelli, UCL, 2004). Dit proces lijkt op de manier waarop lichaamsbeweging spieren in ons lichaam ontwikkelt. Grijze stof in de hersenen is verbonden met de verwerking van informatie, dus het ontwikkelen van de hoeveelheid grijze stof kan de kwaliteit van de verwerking van informatie verbeteren.

Uit het rapport bleek dat grijze stof meer ontwikkeld is in tweetalige sprekers dan in eentalige onderwerpen in de onderzoeksgroepen. Dit betekent dat denkprocessen zoals geheugen en denkprocessen zoals redeneren en logica allemaal kunnen worden verbeterd en ontwikkeld door degenen die leren of die een andere taal hebben geleerd.

Hoeveel talen kun je leren?

Er is een algemene misvatting dat als het moeilijk is om een tweede taal te leren, het moeilijker moet zijn om een derde of een vierde te leren.

Ik heb mensen vaak horen horen zeggen: “Oh, ze moet heel intelligent zijn: ze kan drie talen spreken!” Natuurlijk kan de persoon waarnaar wordt verwezen inderdaad erg intelligent zijn, maar het feit is dat het voor de hersenen gemakkelijker wordt om een derde, vierde of zelfs meer talen te assimileren, zodra een tweede taal is geleerd. De redenering hierachter is omdat het leren van een tweede taal voor de hersenen nodig is om zich te ‘openen’ en te accepteren dat er een andere manier is om zichzelf uit te drukken en te communiceren.

Zodra het ‘deksel’ is geopend, is het gemakkelijker om het weer te openen. Het brein accepteert dat er alternatieven zijn en wordt het gemakkelijker om een ander te accepteren.

Er zijn veel manieren om een tweede taal te leren:

Privé- / groepslessen die je bij je lokale onderwijsinstantie kunt vinden tegen lage kosten
Privé-taalacademies

Lessen online / op Skype

Autodidactische methoden
Privélessen bij u thuis
Bezoeken of onderdompelingscursussen in het land van de door u gekozen taal.
De serieuze taalstudent zal verschillende of zelfs al deze verschillende strategieën gebruiken die hierboven zijn genoemd. Er is niet slechts één zekere methode om te leren. Elke leerling is anders, dus de meest efficiënte manier is om de methoden te vinden die het beste bij u passen.

Het lijdt geen twijfel dat het leren van een tweede taal neurologische voordelen heeft voor de hersenen. Er is ook een groot gevoel van voldoening wanneer je in staat bent jezelf efficiënt te begrijpen en uit te drukken naar iemand die een andere taal spreekt. Het is het echt waard, dus … begin nu met leren en buig die grijze spieren.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *