Hoe Gen-Z Eplpreview opnieuw heeft ontdekt

Hoe Gen-Z Eplpreview opnieuw heeft ontdekt

Stamford Bridge speelt zaterdag in Stoke City, zelfs terwijl Chelsea vooruitkijkt naar hun derde overwinning in evenveel wedstrijden in de Premier League.

De kampioenen staan op het punt, met een dozijn gescoorde doelpunten, terwijl ze geen enkele toestaan, in elk van de twee wedstrijden die ze hebben gespeeld tegen respectievelijk West Brom Albion en Wigan Athletic.

Hoewel Chelsea het enige team is dat overwinningen heeft behaald in beide wedstrijden, heeft Stoke City beide van hen verloren, door een identieke scorelijn van 2-1, van Wolverhampton Wanderers en Tottenham Hotspur.

Maar tegen Spurs had Stoke pech de wedstrijd niet te hebben getrokken, nadat hij een doelpunt van scheidsrechter Chris Foy was geweigerd.

Een overwinning in de Carling Cup tegen Shrewsbury moet ervoor zorgen dat Stoke de wedstrijd van zaterdag in een positieve stemming ingaat.

Carlo Ancelotti zou op zijn hoede zijn voor zelfgenoegzaamheid, na grote overwinningen tegen zwakke rivalen, en Chelsea zou er goed aan doen om de focus niet te verliezen, aangezien opeenvolgende wedstrijden tegen Manchester City, Aston Villa en Arsenal opdoemen in september.

De verdediging van Chelsea is gestimuleerd met de terugkeer naar matchfitness van Alex en Cech, wat het verlies van Ricardo Carvalho enigszins compenseert.

Didier Drogba, Florent Malouda en Michael Essien zullen dit seizoen de sleutel zijn tot het fortuin van Chelsea.

De vier assists van Drogba in de laatste wedstrijd compenseerden dat hij zelf geen doelpunten maakte.

Terwijl Kalou, Malouda en Anelka een grote ondersteunende rol spelen, blijven de balvaardigheden en het scorend vermogen van Drogba de kers op de taart van Chelsea tijdens het bakken.

Lampard is zoals altijd effectief geweest op het middenveld, zonder de tribunes helemaal in brand te steken.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Chelsea door zijn rivalen in de volgende drie wedstrijden onnodig wordt getest, zullen ze proberen hun slanke voorsprong te behouden, gezien het feit dat Manchester United een punt heeft laten vallen.

Het is echter nog vroeg.

Stoke City moet terecht teleurgesteld zijn over de sombere start van hun Premier League-campagne.

Het verlies van vorige week voor Spurs zal met name opschieten. Een geweigerd doelpunt, nadat het de grens was overschreden, bracht herinneringen terug aan Lampard’s geweigerde doelpunt tegen Duitsland in de Wereldbeker, in Zuid-Afrika.

Hoewel defensie Stoke’s sterke pak is, met veel keuzes, in Abdoulaye Faye, Ryan Shawcross, Robert Huth, Danny Collins en Danny Higginbotham, is aanval niet helemaal hun kracht.

En dat was de reden dat de hele industrie van Stoke in het Spurs-spel niet helemaal werd omgezet in scoremogelijkheden.

Terug in de verdediging, dankzij hun kracht in dit gebied, is Stoke erin geslaagd om gelijkspel in vele uitwedstrijden te redden.

Matthew Etherington is een getalenteerde middenvelder wiens passen cruciaal is voor Stoke’s effectiviteit, het veld.

Rory Delap, Dean Whitehead en Glen Whelan zijn allemaal middenvelders waarop kan worden vertrouwd om hard aan te pakken.

In slecht nieuws voor Stoke, heeft Mamaday Sidibie een achillespeesblessure opgelopen in het Spurs-spel, en dat zal hem ervan weerhouden om tegen Chelsea op te komen.

Er is troost in de vorm van Kenwyne Jones en Jon Walters die de aanval versterken, naast Ricardo Fueller.

De potige Jones is precies wat de dokter bestelde voor Stoke die vorig seizoen laag waren in de uit-doelafdeling, en de vorm van de spits kon bepalen of Stoke dit seizoen naar de tafel ging.

Wat betreft de wedstrijd van zaterdag tegen Chelsea, Stoke zal waarschijnlijk hun platen te vol hebben, ter verdediging, om zich veel zorgen te maken over enig ander aspect van hun spel.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *